top of page

Inspiration

Her finder du information om de kulturelle institutioner og aktiviteter, som Kulturscene.dk lader sig inspirere af.

 

Vi er i gang med en proces, hvor vi besøger og undersøger de pågældende lokaliteter for at gøre os klogere på, hvordan en kulturscene i Haslev kunne etableres, hvordan den kunne se ud og hvilke aktiviteter, den kunne rumme.

Vi vil lære af de gode erfaringer og sammen med Faxe Kommunes borgere være med til at forme en lokal kulturscene, som passer til kommunens behov.

Listen er langtfra udtømmende.  Har du forslag og gode ideer, så hører vi meget gerne fra dig!

Skriv til kulturscene@gmail.com

Et godt sted at starte er Fremtidens kulturbyggerier, en analyse fra Lokale- og Anlægsfonden af aktuelle tendenser inden for kulturbyggeri. Rapporten kan downloades via ovenstående link.

Jylland

Bora Bora
https://bora-bora.dk/
Bora Bora – Dans og Visuelt Teater præsenterer dans og scenekunst fra ind- og udland, arrangerer lokale, nationale og internationale festivaler og er et produktionscenter for det lokale dansemiljø i Aarhus.
Bora Bora har status som ‘Lille Storbyteater’ i Aarhus Kommune, har to scener med en kapacitet på henholdsvis 200 og 73 publikummer og modtager støtte fra Statens Scenekunstudvalg og Aarhus Kommune.

Godsbanen

https://godsbanen.dk/

Godsbanen er et kulturelt kraftcenter, der huser i den gamle Godsbanegård i Aarhus K. Her kan du opleve udstillinger, teater, oplæsninger, koncerter, markeder, og du kan nyde en god middag eller en kop kaffe i restauranten. Du kan også arbejde i værkstederne og projektlokalerne, deltage i et af de mere end 400 årlige arrangementer eller måske gå en tur på taget. Arkitekturen er et besøg værd i sig selv! 

Jelling Bibliotek
https://vejlebib.dk/bibliotek/jelling

Jelling Bibliotek er et moderne åbent bibliotek, som ligger centralt placeret i Byens Hus i hjertet af Jelling. Sammen med Byens Café, Byens Bio, Byens Kunst, Jelling Bryggeri, mobil Borgerservice, Lokalhistorisk arkiv og Jelling Musikfestivals administration, fungerer biblioteket som et dagligt mødested for byens mange borgere. Biblioteket lægger vægt på at samarbejde med kulturhusets mange aktører og med lokalsamfundet i det hele taget.

Limfjordsteatret
https://limfjordsteatret.dk/
Grundlagt i 1989 som egnsteater på Mors – og som forsamlingshusteater for hele Viborg Amt frem til amternes nedlæggelse i 2007. 
Fra 1. januar 2021 også egnsteater i Thy.
Limfjordsteatret er ét teater med afdelinger på Mors og i Thy, som får egnsteater-støtte fra både Morsø og Thisted kommuner.
Egne forestillinger til børn og voksne produceres oftest med henblik på turné nationalt og ind imellem også internationalt.

Maltfabrikken
https://maltfabrikken.dk/
Den oprindelige maltfabrik blev grundlagt af købmand Søren Buchtrup Lundberg i 1861, og producerede malt helt frem til lukningen i 1998. Herefter forfaldt bygningerne og var en overgang truet af nedrivning. 
På ildsjæle-initiativ blev Maltfabrikken genskabt og åbnede som Folkets Fabrik i 2020 – et sted for kunst, kultur, erhverv og iværksætteri. Det lykkedes ikke mindst på grund af stor interesse og opbakning fra både fonde, erhvervsliv og private lokale bidragydere, samt et stærkt partnerskab med Syddjurs Kommune.

Fyn

Borgerforeningen Svendborg Teater
https://www.bfst.dk/

Borgerforeningen Svendborg Teater er et moderne kulturhus i historiske rammer. Et kulturelt kraftcenter for borgere, foreninger og virksomheder fra hele Sydfyn. Borgerforeningen er et åbent og imødekommende samlingssted for Svendborg Kommunes borgere, foreninger og erhvervsliv.

Borgerforeningen præsenterer arrangementer for alle aldersgrupper: børn, unge, voksne, ældre og familier. Med sine smukke fysiske rammer og tekniske faciliteter, er der mulighed for at huse en bred vifte af arrangementer.

Sjælland

Kulturhavn Gilleleje
https://www.kulturhavngilleleje.dk/
Kulturhavn Gilleleje danner rammen om en bred vifte af kulturelle aktiviteter med en skøn biograf og måske Danmarks flotteste bibliotek. 
Man kan deltage i en koncert, se skiftende udstillinger, spise et lækkert måltid i Restaurant Bolværket, deltage i et af arrangementerne, have en god snak i en af områdets hyggekroge, eller man kan sidde og arbejde.

Parkteatret

https://www.parkteatret.dk/
Frederikssunds kulturelle samlingspunkt – stedet med de store armbevægelser, hvor der er plads til alle og hvor inspirationen næres og blomstrer vildt - stedet med de fantastiske teaterforestillinger og den hyggelige biograf, som frederikssunderne kender så godt. Tilhørende café drevet af medarbejdere i beskyttet beskæftigelse.

Teater Vestvolden

https://www.teatervestvolden.dk/

Hvidovres teater, der i hyggelige rammer tør sætte vigtige historier og emner på scenen, og som har et mål om at skabe sjove, spændende og skæve forestillinger for børn, unge og deres voksne. Det er altid den gode historie, der er i centrum, ofte fortalt i et visuelt overraskende univers og med et særligt twist, som i form, udtryk eller genre er med til at udvikle hver forestilling.

bottom of page